Zangcoach

“Zingen bij Marijke is bevrijdend; ze haalt het beste in je naar boven op een manier die bij je past!”
Emma, 21 jaar

Sinds 2008 ben ik werkzaam als zangdocente bij de Opleiding Docent Muziek aan de HKU, Utrechts Conservatorium. Ook heb ik technieklessen verzorgd bij de afdeling zang Pop&Jazz.

Daarnaast geef ik sinds 2003 met veel liefde en passie zanglessen in mijn eigen lespraktijk aan huis in Utrecht Oost. Hier kun je terecht voor losse zangcoaching of een traject van 9 lessen of langer. Ik coach momenteel nog maar een klein cubje leerlingen naast mijn baan aan het Conservatorium, waaronder vrij veel gevorderde leerlingen, maar ook gemotiveerde beginners zijn zeer welkom. We kijken tijdens een proefles of het klikt en daarna maken we een persoonlijk leerplan, zodat je de lessen optimaal benut. ****Er is momenteel een wachtlijst****
 

De zanglessen / lesinhoud

We werken in de lessen met repertoire uit de lichte muziek, dus pop, soul, folk, coutry, blues, rock, jazz of jouw eigen werk. Ik besteed veel aandacht aan het bewerken (en desgewenst schrijven) van liedjes en de interpretatie en presentatie van nummers. Met diverse (technische) oefeningen verkennen en verbreden we alle mogelijkheden van jouw stem, zodat jij vrij en gezond kunt zingen met het behoud van jouw unieke geluid. 

Ik vind het vooral belangrijk dat jij pleizer hebt in de lessen en leert wat jij graag wil leren, omdat ik geloof dat je dan de beste leercurve zult maken. Ik ga dus van jouw wensen en behoeften uit, aangevuld met wat ik denk dat goed is voor jou op dat moment. Desgewenst is er een “strengere” aanpak mogelijk, bijvoorbeeld als voorbereiding op toelatingen of audities.
Lees meer...

Duo- of groepsles
Als je in een duo of groep les hebt, besteden we ook aandacht aan meerstemmig zingen, in de vorm van duetten of meerstemmigheid met de hele groep. Denk aan mengen en kleuren en een partij vasthouden, gehoor training, een tweede stem verzinnen. Aanmelden kan als duo of groep (3 of 4 personen), of als individu en dan stel ik een duo of groep samen bij voldoende aanmeldingen.

Presentatie
Twee keer per jaar organiseer ik (soms samen met een collega zangdocente) een leerlingenmiddag of -avond. Een leuke gelegenheid om voor je familie en vrienden op te treden en podiumervaring op te doen. 

Lesgeld per september 2019 (tot 21 jaar is BTW vrijgesteld, vanaf 21 jaar 21%BTW)

Losse les 45 min:                                € 45,00 tot 21 jaar. € 54,45 vanaf 21 jaar
Losse les 60 min:                                € 57,50 tot 21 jaar. € 69,58 vanaf 21 jaar

9-Lessenkaarten:
30 minuten privéles tot 18 jaar:       € 243,00
45 minuten privéles:                          € 369,00 tot 21 jaar. € 446,49 vanaf 21 jaar
45 minuten duoles (p.p.p):               € 243,00 tot 21 jaar. € 294,03 vanaf 21 jaar 
60 minuten privéles:                          €486,00 tot 21 jaar. € 588,06 vanaf 21 jaar

Groepsles (max 4 pers.):                   aanbod op maat 

Je kunt kiezen uit wekelijks of eens per 2 weken les en je kunt een los aantal lessen afspreken of een 9-lessenkaart kopen.

Studentenkorting?
Tot 21 jaar val je standaard onder het BTW vrijgestelde tarief, maar als je 21+ bent en voltijds student krijg je 10% korting op het tarief van 21 jaar en ouder.

Enthousiast? 

Vraag in de kolom hiernaast een proefles aan!

Proefles aanvragen

vraag nu een proefles aan

Hieronder kun je een proefles aanvragen. Wanneer ik de aanvraag binnen heb, neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op om een eerste afspraak te maken.

Referenties

Wat leerlingen over mij zeggen:

"Marijke is vakkundig, bevlogen, betrokken en stimulerend. Zij denkt mee, heeft oog voor mij als persoon in mijn leerproces en biedt mij een veilige omgeving om mijn vertrouwen en plezier in het zingen te (her)ontdekken."
- Eline, 34 jaar

“Ik heb inmiddels 6 jaar les bij Marijke en leer nog steeds bij. Heel prettig hoe zij me niet alleen leert om de verschillende technieken onder de knie krijgen, maar me ook helpt met wanneer welke techniek in te zetten. Is die belt wel nodig? Past deze versiering bij het genre? Wat zou er gebeuren als je dat hoge stuk laag zingt, of juist andersom? Inmiddels heb ik niet meer tweewekelijks les, maar kom ik op coahcingbasis: dus met een concrete vraag. Zodat ik weer verder kan met dat ene lastige nummer, of uitdagende stukje. Aanrader!”
- Marleen, 32 jaar

“Ik ga altijd volledig opgewekt weer bij de les weg. De lessen zijn op dit moment echt de beste energie-oppepper die er is voor 'n vermoeide startende moeder.”
- Marianne, 33 jaar

“Zangtechnisch is Marijke sterk en haar kennis kan zij goed overbrengen. Door Marijke raak je geïnspireerd en gemotiveerd. Daarnaast krijg je de kans om het beste uit jezelf te halen…. Door een intensieve samenwerkingsperiode heb ik ontdekt dat Marijke niet alleen doceert maar je ook persoonlijk goed begeleidt bij het leerproces.”
- Amber, 23 jaar

"Ik heb met veel plezier les gehad bij Marijke. Ik werd er uitgedaagd, zonder dat ik het gevoel had dat het onhaalbaar was. Marijke is heel geduldig en gestructureerd. In de les besteedt ze veel aandacht aan zangtechniek en kan verschillende technieken heel duidelijk uitleggen en voordoen. Ook heb ik veel geleerd over het eigen maken van een nummer. Er is altijd ook even aandacht voor hoe het gaat buiten het zingen, wat ik erg prettig vond als ik bijvoorbeeld in een drukke periode bij zangles aankwam. Bovendien kan Marijke goed en makkelijk begeleiden op de piano, wat fijn zingen is!"
- Julia, 24 jaar

© Marijke Nuchelmans 2019  |  Inloggen  |  Ontwerp & realisatie: alexander.co.nl